O kompaniji

Auto Milovanović d.o.o. bavi se prodajom auto dijelova za sve vrste vozila. Uprava preduzeća se nalazi u Banjoj Luci, u ulici Ivana Gorana Kovačića bb, Bosna i Hercegovina. Posjedujemo veliki asortiman auto dijelova, prateće i servisne opreme, te motornih ulja visokog kvaliteta, po vrlo povoljnim cijenama. Generalni smo zastupnici mnogih svjetskih brendova za Bosnu i Hercegovinu, što nam omogućava konkurentnost na tržištu, a vama garantovano najniže cijene. Naš moto, koji je prepoznat od strane klijenata, glasi Kupujte iz prve ruke!

Auto Milovanović d.o.o, kao jedan od vodećih lidera iz oblasti trgovine auto-dijelovima, servisnom i pratećom opremom u BiH, konstantnim poboljšanjem postojećih asortimana i razvojem kvalitetnije usluge, želi ostvariti postavljenje ciljeve i misiju organizacije. Visoki imidž Auto Milovanović d.o.o na tržištu, razvija se ispunjenjem zahtjeva i ostvarivanjem zadovoljstva kupaca. Primjenom načela Politike kvaliteta i standarda ISO 9001:2015, težimo ostvarivanju stalnih pobošljanja i povećanju djelotvornosti procesa sistema upravljanja kvalitetom u cjelini.

Auto Milovanović zapošljava 260 radnika, koji rade u sektorima prodaje, nabavke, računovodstva, marketinga, informacionih tehnologija, ljudskih resursa, magacina, transporta i servisa. Naši zaposleni konstantno ulažu svoja znanja i iskustva, održavajući uslugu na visokom nivou, a u cilju dugoročne lojalnosti kupaca i njihovog zadovoljstva. Konstantan rad na edukaciji našeg osoblja, omogućava veoma profesionalan i savjetodavan pristup, kako prema profesionalnim, tako i prema krajnjim kupcima.

2021. godine postali smo dio CIAK Grupe.

Dobro došli u jedan od naših maloprodajnih objekata!

Artikala servisne opreme i alata za opremanje servisa

Iz asortimana izdvajamo oko 2000 artikala profesionalne servisne opreme i alata, potrebnih za opremanje auto servisa, uz obezbjeđenu servisnu podršku i uslugu montaže, od strane našeg certifikovanog osoblja. Izdvajamo različite vrste i tipove dizalica, dijagnostičke uređaje, optiku trapa, te kompletan asortiman za vulkanizerske radionice.

Artikala iz asortimana vlastitih brendova

Sektor veleprodaja, pored svjetski poznatih brendova, čiji smo dugogodišnji direktni uvoznici, obuhvata asortiman od preko 5100 artikala u vlastitim brendovima, a taj broj konstantno raste. Izdvajamo samo visoki kvalitet sa višegodišnjom garancijom i vlastitom servisnom podrškom.

Artikala poznatih svjetskih proizvođača i 280 brendova

Zastupnici smo i velikog broja proizvođača motornih ulja, remenja, dijelova motora i svega što je Vašem vozilu ili prodavnici potrebno. Spisak svih ponuda sa aktuelnim cjenovnicima se nalazi u našem WEBSHOP-u, koji je dostupan samo za registrovane korisnike.

Skladišta u Banjaluci i Palama

kvadratnih metara za polično skladištenje robe

Paletnih mjesta

kvadratnih metara kancelarijskog prostora

Centralno skladište, koje je projektovano u skladu sa najvišim standardima u gradnji i uz korištenje najmodernije skladišne opreme na površini od oko 2000 m2 zadovoljava potrebe za sigurnim i kvalitetnim čuvanjem roba, te olakšava manipulaciju istim. Izgradnja novog skladišta, koje je useljeno januara 2017. godine, trajala je od marta do decembra 2016. godine.

Sistem sadrži 4 nivoa, od kojih svaki ima površinu od 1000 m2, sa 24 polična nivoa, što čini ukupno 24000 m2 za polično skladištenje robe. Preko 1000 paletnih mjesta u magacinu i preko 500 paletnih mjesta za vanjsko skladištenje robe, kao i spiralni konvertor za otpremu robe sa spratova, čime je obezbeđeno postavljene mreže i drugi zaštitni elemeniti koji doprinose stabilnosti i izbegavanju mogućnost pada robe. U skladištu se nalazi i 450 m2 kancelarijskog prostora. Novo skladište sa 12 metara visine, osiguraće dovoljan broj paletnih mjesta s tim da je projektom predviđena mogućnost kombinovanja poslovnog, skladišnog i servisnog prostora, zavisno o potrebama i zahtjevima tržišta.

Uvođenjem Warehouse Management System - Sistem za upravljanje skladištima, Auto Milovanović je dobio:

  • Upravljanje zalihama — povećanje tačnosti zaliha
  • Upravljanje zaposlenima — poboljšanje produktivnosti i efikasnosti zaposlenih
  • Upravljanje zadacima i poslovima — optimizacija izvršenja poslova
  • Upravljanje dodatnim uslugama — realizacija sklapanja proizvoda, poluproizvoda, promotivnih paketa
  • Upravljanje skladišnim prostorom — upravljanje kretanjem robe unutar skladišnog prostora

Upravljanje manipulacijom skladišnog prostora omogućava optimalnu upotrebu prostora, a uz pomoć definisanja strategija razmeštaja robe na bazi definisanih kriterijuma (konsolidacija robe po zonama, optimalno punjenje po težini/volumenu ili broju komada...), na bazi strategija odabira robe i na bazi metoda dopuna zaliha.