Kako uštedjeti prilikom kupovine akumulatora?

Provjera stanja automobilskog akumulatora preporučuje se bar dva puta godišnje. Osnovna laička provjera akumulatora podrazumijeva vanjski pregled, kako bi se utvrdilo da li je akumulator čist i suh, a može se provjeriti i nivo elektrolita u ćelijama. Preporučljivo je da u svim ćelijama bude ista količina vode, toliko da ćelije ne budu suhe. Destilovana voda se može dopuniti po potrebi.

Treba uzeti u obzir da ćete za vrijeme zimskih mjeseci svjetla koristiti duže, te da će vjerojatno biti upaljeni grijači stakala, retrovizora i sjedala, što dodatno napreže akumulator, koji je već u startu zbog izloženosti nižim temperaturama izgubio na svojoj izlaznoj snazi.
Kako se ne biste našli u situaciji da u hladno jutro ne možete upaliti automobil, zbog smanjenog kapaciteta akumulatora, predlažemo da isti provjerite prije zime. Zanimljivo je da se čak 85% kvarova automobila upravo dešava zbog akumulatora ili elektropokretača.

Kod nas, u poslovnicama Auto Milovanović u toku je zimska akcija u kojoj između ostalog imate odličnu ponudu akumulatora, gdje kupovinom Start akumulatora možete ostvariti popust od -15% ukoliko nam ostavite vaš stari akumulator, a na poklon dobijate i čistač leda sa zaštitnom rukavicom.

Bitno je napomenuti da je garancija na Start Ultra akumulatore 3 godine, a ostali Start akumulatori kao što su Mega, specijalizovan za Azijska vozila, EFB i Extra, 2 godine garancije!
U zavisnosti od proizvođača i jačine, akumulatori koštaju od 90-150 KM, tako da bi Start Ultra akumulator, koji ima 3 godine garancije od 75Ah koštao 148,00 KM, i na to -15% popusta, ukoliko nam ostavite vaš stari akumulator, što znači da bi cijena onda iznosila 125,80 KM.
Naša servisna mreža broji oko 30 ovlaštenih servisa, u kojima možete provjeriti stanje svog akumulatora.

Auto Milovanović svojim kupcima u svim poslovnicama nudi Red Spot karticu pogodnosti, gdje odobravamo do -10% na svu sezonsku robu, a u toku su i akcijske ponude, gdje kupci uz određeni asortiman dobijaju i poklone.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, tražite savjet ili vam je potrebna brza asistencija, pozovite naš besplatan info broj 0800 51 053.
Kupujte iz prve ruke u vama najbližoj prodavnici auto dijelova Auto Milovanović.

Posted in Aktuelno.