Testirajte svoje vozačke sposobnosti na snijegu i ledu

U Banjaluci će danas svi zainteresovani vozači imati priliku da na pripremljenoj stazi sa svojim vozilima probaju vožnju na snijegu i ledu.

Ovu promotivnu aktivnost pod nazivom “Vozači, probajte vožnju na snijegu”, organizuje Auto-moto savez /AMS/ Republike Srpske i Sportski auto-moto savez /SAMS/, a vježbe će se sprovoditi sa trenerima škole sportske vožnje, kao i uz podršku stručnog tima AMS Srpske.

Iz AMS Srpske je saopšteno da će vozači na pripremljenoj stazi imati mogućnost da probaju na koji način se pokreće vozilo iz mjesta, kakva je vožnja po klizavom putu, držanje bezbjednog odstojanja, način vožnje u krivini, te kočenje i zaustavljanje.

Vožnju na snijegu na stazi, danas od 10.00 do 14.00 časova na Autodromu u Zalužanima mogu isprobati svi zainteresovani građani koji imaju važeću vozačku dozvolu “B” kategorije i vlastito registrovano vozilo, bez obzira na dužinu vozačkog staža i iskustvo.

Tokom treninga biće održana demostracija pravilnog postavljanja lanaca na pneumatike, te predstavljene i specijalne naočari, takozvane “pijane naočari”, koje simuliraju uticaj alkohola na na organizam smanjenjem psihofizičkih sposobnosti bitnih za bezbjedno učešće u saobraćaju.

Kompanija Auto Milovanović će prezentovati svoj zimski asortiman, i dati vozačima informacije, kako najbolje da pripreme svoje vozilo za zimske uslove.

Program treninga vožnje na snijegu i ledu (utorak, 24. januar):

  • od 10 do 10.30 časova – prijava učesnika,
  • od 10.30 do 11 časova- formiraju se grupe i održavaju razgovori sa trenerima,
  • od 11 časova vožnja na poligonu (stazi) i izjave za medije,
  • 14 časova završetak treninga
Posted in Desavanja.