TOMEX

Proizvodi kompanije TOMEX su predmet kontinuiranih inspekcija i ispitivanja kvaliteta u svim fazama razvoja: od kupovine sirovina i materijala, koji se koriste za proizvodnju miješanjem, presovanjem i brušenjem, do pakovanja gotovih proizvoda. Blokovi, čeljusti i druga oprema za kočnice proizvedene od strane TOMEX-a imaju neophodne sertifikate i odobrenja, a zahvaljujući visokom kvalitetu i pouzdanosti, povoljnim cijenama i fleksibilnosti u pristupu potrebama kupaca, uspješno posluju, kako na domaćem, tako i na inostranim tržištima.
TOMEX kočnice su jedan od najvećih proizvođača komponenti kočionog sistema u Evropi. Svake godine proizvodne hale kompanije proizvode milione kočionih blokova za putnička i kombi vozila, kao i kamione i autobuse. Savremena i inovativna tehnologija, te evropski standardi omogućavaju ovoj kompaniji da ponude najkvalitetniji proizvod.
Napredna tehnologija omogućava visoke performanse kočenja na niskim i visokim temperaturama i eliminiše moguće vibracije i buku prilikom pritiska bloka na metu. Takođe vam omogućuje da smanjite formiranje jastuka na plin između bloka i cilja tokom lappinga, tj. "Initial fading", koji obezbjeđuje veliku efikasnost kočenja odmah nakon ugradnje.
Efikasan kočioni sistem štiti ne samo vozača i njegove putnike, već i druge učesnike u saobraćaju. Kompanija TOMEX Hamulce postavila je sebi za cilj kontinuirano poboljšanje svih komponenti kočionog sistema, koji su napravljeni tako da djeluju efikasno u svim uslovima.
Auto Milovanović d.o.o u svom asortimanu posjeduje TOMEX  kočione pločice.

Posted in Brendovi.