Uspješno održana VI međunarodna konferencija “Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici”

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske 26. i 27. oktobra 2017. godine uspješno su organizovali VI Međunarodnu konferenciju “Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici”.

Na konferenciji je učestvovalo preko 280 stručnjaka iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, predstavnika jedinica lokalne samouprave, predstavnika ministarstava u Vladi Republike Srpske, Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srbije, Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Slovenije, AMS RS, predstavnika fakulteta i udruženja građana Republike Srpske kao i regiona. Ovogodišnjoj konferenciji je prisustvovao i predstavnik Evropskog savjeta za bezbjednost saobraćaja.

Pored predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića, prisutne su pozdravili i uputili im riječi dobrodošlice ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, predsjednik organizacionog odbora konferencije, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović te predsjednik programskog odbora Krsto Lipovac.

Skupu se obratio i predstavnik Evropskog savjeta za bezbjednost saobraćaja Laurences Atchison.

Na konferenciji je prezentovano 55 stručnih radova. Ove godine, kao i predhodnih, podršku u radu i provođenju brojnih aktivnosti Agenciji i ostalim subjektima sistema bezbjednosti saobraćaja pružile su društveno odgovorne kompanije i preduzeća među kojima je i naša kompanija „Auto Milovanović“ d.o.o.

Posted in Desavanja.